4top-1

Control ITB

Sistemul de control în vigoare


Institutul de Stat în Construcţii cu sediul social în Varşovia este un organism de cercetare şi dezvoltare ştiinţifică, care a fost înfiinţat în anul 1945. Încă de la înfiinţare ITB s-a angajat să asigure cea mai bună calitate a industriei construcțiilor din Polonia, precum si protecţia intereselor utilizatorilor lucrărilor de construcţii.


Despre Institutul de Stat în Construcții în cifre


ITB deţine 10 instituţii de cercetare, 10 laboratoare moderne de cercetare precum şi 3 sucursale (mazowiecki, śląski şi wielkopolski), în total 1500 angajaţi - cadre ştiinţifice.


Autorizații, notificări și certificate


Organismul European de Omologare

În conformitate cu hotărârea Ministrului Infrastructurii din data de 8 noiembrie 2004 este autorizat să acorde agremente tehnice (AT ITB) pentru majoritatea produselor utilizate în construcţii. Începand din 1 mai 2004 Institutul în calitate de membru al EOTA poate să acorde agremente tehnice europene (ETA) care reprezintă – la fel ca şi standardele armonizate – documente de referinţă în procedura evaluării conformităţii, care permite marcarea cu CE a produselor utilizate în construcţii.


Organismul European de Notificare

Începând din 1 mai 2004 Institutul de Stat în Construcţii este un organism de notificare al Comisiei Europene nr. 1488, în vederea realizării sarcinilor legate de evaluarea conformităţii produselor utilizate în domeniul construcţiilor.


Controlul calității pentru membranele pilot Icopal


Programul de control al calităţii  în baza contractului încheiat între INSTITUTUL DE STAT ÎN CONSTRUCŢII cu sediul social în Varşovia şi ICOPAL S.A. cu sediul social în Zduńska Wola, a intrat în vigoare la data de 1 iunie 2013.

Contractul stabileşte noi standarde pentru verificarea și certificarea parametrilor tehnici declaraţi cu privire la materialele utilizate în construcții.
Institutul european de cercetare, fiind un organism independent şi autorizat, efectuează controale periodice a parametrilor membranelor, producătorul acestora este supus în mod voluntar unei astfel de monitorizări a calităţii. Mostre reprezentative (suluri) de membrane sunt achizitionate de catre ITB în fiecare luna, direct de pe piaţă, într-un mod și în locuri complet independente de producător (ICOPAL S.A.).

Ulterior ITB desfăşoară testarea parametrilor membranelor şi emite un raport care conţine o comparaţie a rezultatelor obţinute în testele de control cu cele declarate de către producător. 
Tabelele cu comparaţia parametrilor vor fi publicate de către producător în mas-media, punandu-le totodată la dispoziţia celor interesaţi, inclusiv potenţialilor utilizatori.
Primele testări de control  ale membranelor vor fi realizate de către ITB în mai 2013.

  telefon

  + 40 269 229 995

   

  office_ro@bmigroup.com  

  Noua definiţie a calităţii:

  Parametrii membranelor doar în plus, fără toleranţă negativă. Parametrii garantaţi ai membranelor sînt continuu verificaţi de Institutul de Stat în Construcţii din Varşovia.

  vezi detalii
  Acest site foloseşte fişiere cookie. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră de a folosi fişierele cookie. Mai multe detalii găsiţi aici
  Icopal top blue 2